Foto
Hieronder volgt de transcriptie van een telepatishe boodschap die gezonden is vanaf Shan Chea, Het Hoofdkwartier van de Aarde Divisie van de Ashtar Command, Gezonden door Lady Nada, Namens Sananda, 

Het bericht was ontvangen op Witte Donderdag 05 April, 2012, ergens tussen Half elf 's ochtends en vier uur 's middags.  


Rond deze tijd staan velen van jullie - bewust of onbewust - even stil bij zaken die gerelateerd zijn aan gebeurtenissen die in jullie geschiedenisboeken staan neergeschreven als het Paasverhaal. En of je nu stil staat bij de spirituele, wonderbaarlijke elementen in dat verhaal, of dat je die liever achterwege laat omdat ze je verstand te boven gaan, maakt helemaal niet uit. Zeker niet wanneer je probeert te begrijpen waaróm dit verhaal ooit de wereld is ingebracht, los van het feit of je nu gelooft dat deze gebeurtenissen zich werkelijk hebben afgespeeld, of dat je ze liever wilt begrijpen als een mythe of een legendarisch verhaal. 

Misschien heb je ooit in je leven jezelf wel eens één of meerdere van de onderstaande vragen gesteld:

- Wat is het nut, de zin van dit verhaal als het toch niet over MIJ gaat. 
- Moet ik deze onzin nou echt voor waarheid aannemen?
- Hoe kunnen al die godsdienstige schapen zo klakkeloos in zulke onzin geloven?
- Wat is de toepasbaarheid van dit verhaal in mijn dagelijks leven?
- Moet ik dit verhaal letterlijk of metaphorisch uitleggen?
- En als ik dit verhaal voor waar aanneem, moet ik me dan meteen aan duizend wetten houden?

Wanneer jullie jezelf herkennen in de hiervoor genoemde vragen, en wanneer jullie bereid zijn om alle vooringenomen kaders tijdelijk even terzijde te leggen, wil ik wel een poging ondernemen om jullie antwoorden en inzichten te verschaffen met betrekking tot deze vragen. Of jullie genoegen nemen met deze antwoorden is volledig aan jullie zelf, want ik zie er geen noodzaak toe om jullie te overtuigen danwel te bekeren, simpelweg omwege het feit dat jullie enkel jezelf kunnen overtuigen, wanneer jullie opmerken dat de inzichten die deze boodschap in zich draagt mee resoneren met datgene in jullie dat de waarheid kent.

Hoe abstracter de vraag is, hoe gecompliceerder de antwoorden zijn. Ik moet daarom dan ook eerst even om vergiffenis vragen aan het ongeduld dat in jullie huist, omdat de taal alleen, mij niet in staat stelt om jullie korte, eenvoudige antwoorden te verschaffen, en ergens denk ik ook niet dat sommigen van jullie op dergelijke antwoorden zitten te wachten omdat jullie waarheidslievende wezens zijn die vaak niet genoegen nemen met kinderlijk eenvoudige verklaringen. Denk niet dat ik het jullie kwalijk neem dat jullie geneigd zijn om de zaken vanuit meerdere gezichtspunten te willen aanschouwen, dat is namelijk een tekenend kenmerk van jullie soort, het is hoe jullie in elkaar zitten, jullie natuur. Wanneer ik, of iemand anders deze houding in jullie niet zou kunnen accepteren raad ik jullie dan ook ten zeerste aan om diens woorden niet serieus te nemen en diens adviezen nimmer op te volgen. Dat gezegd en gedaan hebbende wordt het nu weer tijd om terug te keren naar het Paasverhaal en de vragen.

Over WIE gaat het verhaal eigenlijk? Het antwoord  is één van de meest cruciale vereisten wanneer je werkelijk inzicht wilt krijgen in het nut van de gebeurtenissen die beschreven staan in het Paasverhaal. Je zou denken dat die vraag makkelijk te beantwoorden is, of niet? Immers, je hoeft er alleen maar even een Bijbel bij te pakken om erachter te komen dat het verhaal draait om een persoon die bekend stond onder de naam Jezus, een persoon die volgens de legenden de gezalfde, de verlosser zou zijn. Of laten we ons misschien allemaal voor de gek houden omdat het verhaal zo gecentreerd lijkt te zijn op die hoofdpersoon, op Jezus, dat we datgene uit het oog verliezen waar het werkelijk om draait? 

Wanneer je iemand die goed geworteld zit in de Kerkelijke leer vraagt waar het Paasverhaal om draait zal hij je ongetwijfeld vertellen over het kruisoffer, de verlossing en de verzoening. Wanneer je dit jargonische ‘kerklatijn’ niet machtig bent levert dit antwoord alleen maar verwarring op. Wat de goedbedoelende kerkganger bedoelt te zeggen is dat hij gelooft dat Jezus door de dood van zijn fysieke lichaam de zonde, die volgens hem op de mensheid rustte, heeft afgelegd. Voor hem gaat het Paasverhaal dus niet alleen over Jezus, maar ook om de mensheid, en als een verlengstuk daarvan, over zichzelf. 

Die kerkganger slaat de plank eigenlijk niet eens zo heel ver mis. Dat ik jullie dit nu zeg betekent echter niet dat ik jullie oproep om jullie allemaal te gaan melden bij het instituut genaamd kerk. Terzijde, neem er alsjeblieft ook notie van dat ik dit instituut, noch degenen die daar kerken niet verwerp, veracht of afwijs.

De reden waarom ik zei dat die kerkganger er eigenlijk niet zover naast zit is omdat hij inziet dat het Paasverhaal niet alleen om Jezus draait maar ook om zichzelf. Ik wil daarbij nog een stap verder gaan door stellig te beweren dat het Paasverhaal eigenlijk helemaal niet om Jezus draait, maar wel helemaal om JULLIE, om JOU. De meer traditioneel ingestelden onder jullie zullen deze uitspraak  hoogstwaarschijnlijk zeer gewaagd vinden, ja misschien wel godslasterlijk, en op basis van deze uitspraak zich geneigd voelen om de rest van wat ik te zeggen heb te verwerpen. Anderen zullen deze uitspraak uiterst vergezocht vinden omdat ze het Paasverhaal alleen maar als fictie kunnen beschouwen, en weer anderen zullen mijn uitspraak niet willen accepteren omdat ze niks meer te maken willen hebben met Bijbel of Kerk. Welke bezwaren jullie ook maar zouden willen opwerpen, ik vraag jullie, geef mij alsjeblieft de kans om mijn stelling nader toe te lichten voordat jullie besluiten om je van deze boodschap af te wenden.

Het Paasverhaal, en bij extensie het hele levensverhaal van Jezus, gaat over de mensheid, over Jou. Ik kan, wanneer ik daar het nut van in zou zien honderden bijbelteksten kunnen aanhalen die deze stelling kunnen onderbouwen, maar ik weet dat het geduld in jullie daar niet op zit te wachten, dus laat ik dat maar achterwege. Wanneer je jezelf ertoe geroepen voelt om mijn claims aan de bijbel te verifiëren, ga gerust je gang, maar ik raad je dan wel aan om de commentaren van geestelijken aan de kant te leggen en zelfstandig te gaan lezen wat er nou eigenlijk precies staat. Neem er notie van dat ik de uitleggingen van geestelijken niet per definitie afwijs, maar helaas zijn er in jullie geschiedenis op macht beluste geestelijken geweest die hun Bijbel-uitleggingen naar hun hand hebben gezet om het volk - dat wegens analfabetisme niet in staat was zelf de Bijbel ter hand te nemen - onder de duim te houden. Ergens valt hen dit niet kwalijk te nemen omdat de tijdlijn deze acties enigszins heeft gedicteerd. Wanneer je dan de Bijbel ter hand wilt nemen om mijn voorgaande claims te verifiëren is het daarnaast ook aan te raden om niet te korte stukken te lezen zodat je de rode draad niet uit het oog verliest. Probeer daarbij vooral ook tussen de regels door naar de intentie op zoek te gaan.

Ook vanuit een niet kerkelijk perspectief beschouwd, kun je erachter komen dat het Paasverhaal en het levensverhaal van Jezus eigenlijk over Jou zelf gaan, zeker wanneer je op zoek gaat naar wat dat zelf precies inhoudt, en er na die zoektocht bent achter gekomen dat je misschien wel meer bent dan het brein of het stoffelijke lichaam. Geloof je echt dat je ophoudt met bestaan op het moment dat het materiële lichaam het heeft begeven of is er meer? Zeker weten doe je dat natuurlijk op het moment waarop het zover is, althans, daar gaan velen van jullie van uit. Maar misschien is dat zeker weten ook wel mogelijk tijdens je leven. Misschien bestaat er een mysterieuze massa, wellicht een hoger Zelf, iets dat je Ziel zou kunnen noemen? 

Wanneer je dat al eens hebt uitgevogeld en je Weet dat er meer is, en je Weet dat je deel uitmaakt van iets groters dat jij ook zelf bent, dan klinkt mijn stelling dat het Paasverhaal over jezelf gaat meteen een stuk aannemelijker wanneer je je erbij realiseert dat het om dat Hele Zelf gaat, en niet om dat kleine stukje dat denkt dat hij een lichaam of een brein is.

Dat Zelf is een kind van God, een kind van het Licht, dat Zelf is bezield door de Heilige Geest, bezield door Het Stralende. Dat Zelf werd geboren in de stal van Bethlehem, werd geboren in een eenvoudig dierenlichaam op de Aarde. Dat Zelf, daartegen zegt God, Het Licht, Jij bent werkelijk mijn kind, Ik houd van jou het meeste, ik geef jou de macht om het goede te doen. Dat zelf is de Weg de Waarheid en Het leven, en zoals Jezus stierf en weer is opgestaan, zo zal dat zelf uittreden uit het materiële en in de geest opnieuw vorm aannemen, met als uiteindelijk doel, de Hemelvaart, de terugkeer naar zijn zetel aan de rechterhand van God, de terugkeer van het deel-Zelf naar het Heel-Zelf dat bij het Licht is. En wanneer dat Zelf daar is aangekomen, ziet hij dat anderen zijn hulp hard nodig hebben om ook terug te keren, en dus keert hij tijdelijk terug om ze de weg te wijzen.

Klinkt mooi, als je het zo beschouwd, maar net zoals Jezus obstakels tegen kwam tijdens zijn leven, zo zijn er ook obstakels die zich op jullie pad opdoemen. Die obstakels moet je zien te overwinnen, net zoals Jezus dat deed. Om er even een bijbeltekst bij te halen, Jezus zei dat we moesten worden gedoopt door water en vuur. Wat is dat, gedoopt worden, en waarom door water en vuur?

Het dopen mag je zien als een rituele wassing, een reinigingsritueel, zoals bijvoorbeeld gebruikelijk is onder devote volgelingen van het Jodendom en de Islam. Maar deze doop die beschreven is in het Levensverhaal van Jezus,  is niet enkel materiële onderdompeling, Als je de Bijbel er op naleest kwam er meer bij kijken, want daarnaast daalde Het Stralende, de Heilige Geest op hem neer en herstelde niet alleen zijn verbinding met zijn Hele-Zelf, maar ook de verbinding met God, Het Licht. Toch is het neerdalen van dit Stralende niet de vuurdoop, of om precies te zijn, niet de volledige vuurdoop, al weet ik dat sommigen van jullie dit wel zo willen en mogen zien. Wat is dan wel de volledige vuurdoop?

Het leuke is dat jullie taal er duidelijk over is wat de vuurdoop is, ook al hebben jullie daar nog niet zo bij stil gestaan. In jullie taal is een vuurdoop, een ernstige beproeving, denk aan een soldaat die voor het eerst het slagveld betreedt, of aan een chirurg die voor het eerst een operatie uit moet voeren. De vuurdoop in jullie taal gaat altijd gepaard met het overwinnen van angst, en waar zijn de meeste mensen het bangste voor? De fysieke dood! Vanaf het moment dat de Stralende neerstreek op Jezus werd zijn leven één grote vuurdoop, met als klap op de vuurpijl de kruisiging. Zijn uitspraak: “mijn God waarom hebt u mij verlaten.” spreekt boekdelen over de angst die de mens Jezus gevoeld moet hebben, nadat de stralende zich even terug trok van zijn wezen, omdat Jezus die vuurdoop zelfstandig en bij volledig bewustzijn diende mee te maken.

Op ieder van jullie wacht een doop door jullie Hele-Zelf die een straal van het Stralende in zich houdt, een periode vol beproevingen en obstakels op jullie pad, en uiteindelijk een geestelijke kruisiging, die de ultieme opschoning is van alle duisternis die jullie ooit omarmd hebben, en een geestelijke wederopstanding, die jullie ascensie-proces voltooit, waardoor jullie kunnen oprijzen naar het binnenste rijk, naar Daar waar het Licht jullie zal ontvangen als zijn verloren zonen en dochters. 

Of je die onzin van hiervoor, voor waarheid aan moet nemen, dat laat ik geheel over aan elk van jullie. Maar als je het wel wilt geloven, of je kunt er niet omheen om het te geloven, weet dan dat het Licht maar twee echte wetten heeft. LIEFDE is die wet, Liefde door de MACHT der RECHTVAARDIGHEID. Het Licht ligt niet wakker over hoe jij je leven indeelt, maar het wacht met open armen op jouw thuiskomst. Als je wilt kun je er, nu, op dit moment, toe besluiten de uitdaging aan te gaan om je geestelijk te laten dopen door water en vuur. 

Besef dat wanneer je dit doet, je niet meer hoeft te geloven, omdat je ogen worden geopend opdat je Wetende Bent. En met de blik gericht op die waarheid, met de hulp van je Hele-Zelf, en met de macht van het licht en de geborgenheid van de liefde, mag je je gesterkt voelen zodat je  alle obstakels op je pad kunt overwinnen. 

Ik ben Niemand, sprekende namens Sananda, zendende vanuit de Hemelse Herberg op Shan Chea. Laat Licht, Liefde, Heelheid en Wijsheid jullie leiden tot Eenheid. Ik wens jullie een verlichtend Paasfeest toe
Witte donderdag 5 April 2012, tussen 10:30 en 16.00

Comments are closed.


Home - Nieuws - Blog - Mervani