Picture
Zo'n vijftien jaar geleden bereikte ik de kiesgerechtigde leeftijd. Sinds die tijd heb ik eigenlijk nauwelijks gebruik gemaakt van mijn recht om een volksvertegenwoordiger te kiezen, en ik weet dat ik zeker niet de enige ben geweest. 

Niet dat ik geen mening had / heb over hoe ik dacht / denk dat het eigenlijk zou moeten in dit land, maar ik vond / vind dat het niet veel zin heeft om uit een netje rotte tomaten de minst rotte te kiezen om die vervolgens "lekker" te gaan consumeren. Bovendien dacht ik dat het ook niet zoveel zin had om te gaan stemmen, immers wij leven in een "meeste-stemmen-gelden-dictatuur" die wij democratie zijn gaan noemen. En in die democratie is er geen plaats voor een eenzame roepende in de woestijn. Die word namelijk overschreeuwd door het boe-geroep van de massa. Maar komende september heb ik besloten om mijzelf niet meer buiten spel te zetten. Wat is er veranderd?

Picture
Bij elke verkiezingen doen er wel een paar nieuwe partijen mee, dit jaar zijn het er een behoorlijk aantal, heb ik begrepen. Maar ja, een politieke partij blijft natuurlijk wél een politieke club, en politiek kan je zien als een potentiële rotte appel, waar machtswellustige lijstrekkers, cariëre politici, Meneer en Mevrouw Eigenbelangvoorop, én Meneer en Mevrouw Verborgenagenda als honden om éénn been kunnen blijven vechten. 

Uitgaande van die gedachte zou je denken dat een politieke partij in beginsel dus niet deugt, en dat zou dan betekenen dat stemmen dus geen enkele zin heeft omdat alle politici, wanneer de aap eindelijk uit de mouw komt, hun eigen belang vertegenwoordigen, inplaats van het belang van de kiezer en de samenleving in zijn geheel. In het zinkende schip van het huidige systeem waarin de onderhandse praktijken van de huidige machthebbers steeds weer worden ontmaskerd, word het nu misschien eens tijd om de rommelkamer leeg te halen en de boel te herordenen, maar dan wel op een open en eerlijke manier zodat iedere burger goed de vinger aan de pols kan houden of er niet toch nog ergens nog wat word weggemoffeld door iemand die zich beter wil laten voorkomen dan dat hij is. 

Picture
De SOPN is één van de nieuwe partijën die in septemer mee doen aan de verkiezingen, en het is dan ook meteen de meest opmerkelijke partij. Ze wil grote schoonmaak houden in het huidige systeem, Een basisinkomen, Gratis mobiliteit en Gratis communicatie voor iedereen zijn enkele punten in hun partijprogramma. Daar komt dan ook nog eens bij dat de SOPN geen Father-knows-best partij die pretendeert te weten wat het volk wil. In plaats daarvan vragen ze de mening rechtstreeks van de kiezer. Op deze manier geef je dus niet je stem weg aan een gluiperige politicus die zijn eigen belang vertegenwoordigt.

Ook voor de spirituelen onder ons is de SOPN een absolute aanrader, Geloof je in buitenaards leven? Geen probleem! Heb je last van de straling van mobieltjes? Dan maakt SOPN zich hard om betere mobiele technologie te gaan ontwikkelen die je aura niet verstoren. Vertrouw je die witte strepen in de lucht niet? Dan gaan we die sproeiers hardhandig aanpakken.

Als je een buitenbeentje bent, die spiritueel bewust is / probeert te worden, neem dan eens een kijkje op SOPN.nl


Comments are closed.


Home - Nieuws - Blog - Mervani